DEDE KORKUT HİKAYELERİNDEN HAREKETLE YENİ BİR HİKAYE YAZMA YARIŞMASI

DEDE KORKUT HİKAYELERİNDEN HAREKETLE YENİ BİR HİKAYE YAZMA YARIŞMASI

Dede Korkut Hikayeleri’nden hareketle yeni bir hikaye yazma yarışması, bu eserleri daha geniş kitlelere tanıtmak ve Türk kültürünün zenginliklerini vurgulamak için düzenlenmiştir.

 

Bu yarışmaya katılacak yarışmacılardan, Dede Korkut Hikayeleri’nden bir veya birkaç hikayeden hareketle, yeni bir hikaye yazmaları istenebilir. Yarışmacılar, bu hikayelerde, Dede Korkut Hikayeleri’nin temel özelliklerini yansıtmaya özen göstermelidir.

Örnek Çalışmalar

 

Dede Korkut Hikayeleri’nden hareketle yeni bir hikaye yazmak için, şu örneklerden yararlanılabilir:

 

“Boğaç Han” hikayesinden hareketle, Boğaç Han’ın büyük bir kahramana dönüşmesini anlatan bir hikaye yazılabilir.

“Salur Kazan’ın Evlatları” hikayesinden hareketle, Salur Kazan’ın çocuklarının birbirini bulmasını ve birlikte düşmanlarına karşı savaşmasını anlatan bir hikaye yazılabilir.

“Deli Dumrul” hikayesinden hareketle, Deli Dumrul’un yaptığı iyilikler sayesinde cennete gitmesini anlatan bir hikaye yazılabilir.

Bu örnekler, sadece birer fikirdir. Yarışmacılar, kendi hayal güçlerini kullanarak, daha farklı ve özgün hikayeler yazabilirler.

 

DEDE KORKUT HİKAYELERİNDEN HAREKETLE YENİ BİR HİKAYE YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

 

1.      Yarışmaya katılacak olan hikâyelerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Eserlerin her türlü hukuki sorumluluğu katılımcılara aittir.

 

2.      Öğrenciler yarışmaya sadece bir (1) eser ile başvuru yapabilir.

 

3.      Eserlerde milli ve manevi unsurların anlatım zenginliği içerisinde, etkili bir başlık ve anlatım düzeni ile Türkçe dil kurallarına uygun biçimde ele alınması gerekmektedir. Hikayelerde tema Dede Korkut Hikayelerinde anlatılan temalarla ilişkili olmalıdır.

 

4.      Gönderilecek hikâyeler bilgisayarda hazırlanacaksa Word sayfasına Times New Roman yazı karakteriyle on iki punto büyüklüğünde 1,5 satır aralığında yazılacak, sayfa numarası verilecek ve en az bir sayfa, en fazla üç sayfa olacaktır. Üç sayfayı aşan hikâyeler değerlendirmeye alınmayacaktır. Gönderilecek hikaye bilgisayar ortamında yazılmayacaksa A4 kağıdına el yazısı ile okunaklı şekilde ve imla kurallarına uygun olarak yazılmalıdır.

 

5.      Eserin yazılı olduğu kâğıdın temiz ve düzgün olmasına dikkat edilecektir.

 

6.      Yarışmaya katılacak öğrenciler, öğrenci adı-soyadı, okulu, sınıfı, adres ve telefon bilgilerini ayrı bir kağıda yazılacaktır. Bilgileri eksik veya yanlış gönderilmiş eserler komisyon tarafından değerlendirilmeye alınmayacaktır. 

 

7.      Yarışmaya katılmak için başvuru tarihleri 01.01.2024 ile 10.01.2024 arasıdır.

 

*  Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda  Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma Yarışması düzenlenmiştir.Yarışmaya okulumuz tüm öğrencileri katılabilir.Gerekli bilgiyi sınıf öğretmenlerimizden ve okul idaresinden alabilirsiniz.

 

DEDE KORKUT HİKAYELERİ İLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİLER İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYABİLİRSİNİZ.

29.12.2023 6145

https://youtu.be/R3cp1N25PFQ?si=_hWIMleFmgcD_UKB

 

meb_iys_dosyalar/06/25/733758/dosyalar/2023_12/29135321_25141738_16130244_dede_korkut_hikayeleri.pdf