8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ

01.05.2020 489

Sevgili öğrencilerimiz;

Biliyorsunuz ki ilgi yetenek ve değerlerimiz meslek seçimimizi belirleyen ve seçtiğimiz meslekte mutlu olmamızı sağlayan en önemli özelliklerimizdendir. Sizler de yapacağınız mesleklerle ilgili fikirlerin yavaş yavaş oluştuğu ve lise tercihlerinizi etkileyeceği bir dönemdesiniz. Bu özelliklerinizi daha iyi tanımanız adına kullanabileceğimiz bir sistem var sizden isteğimiz bu sisteme giriş yapıp oradaki anketleri eksiksiz doldurmanız. mbs.meb.gov.tr adresine girerek ulusal mesleki bilgi sistemine girişinizi yapıp tüm anketlerin bitiminden sonra "mesleki eşleştirmemi göstere" tıklayıp size uygun olan meslekleri inceleyin ve bu eşleştirmeyi PDF olarak bilgisayarnıza indirip psarehberlik@gmail.com adresine gönderin.

İşlem basamaklarını ayrıntılı bir şekilde aşağıdaki bağlantıdan görebilirsiniz.

Olcay YAZAREL

Rehber Öğretmen

meb_iys_dosyalar/06/25/733758/dosyalar/2020_05/01155606_Ulusal_Mesleki_Bilgi_Sistemi.pdf